Plodovi Inicijative u Hrvatskoj

Inicijativa je u Hrvatskoj pokrenuta 2014. godine u Zagrebu, da bi se u kratkom roku proširila diljem naše zemlje. Dosad je u njoj „službeno“ sudjelovalo preko 10 000 ljudi u 36 hrvatskih gradova na 38 mjesta bdjenja (u Zagrebu i Splitu moli se na dva mjesta bdjenja).

Od 2014. godine, tijekom korizmenih i jesenskih kampanja Inicijative, spašeno je preko 90 nerođene djece od sigurne smrti pobačajem, a između samih kampanja preko 50 djece. U gradovima u kojima djeluje Inicijativa smanjio se broj pobačaja u bolnicama u kojima se vrše pobačaji. U nekim je bolnicama broj pobačaja pao za 50 %, a u većini je bolnica porastao broj poroda.

Inicijativa je dosad bila prisutna u sljedećim gradovima: Bjelovar, Čakovec, Dubrovnik, Đakovo, Gospić, Imotski, Karlovac, Knin, Koprivnica, Križevci, Labin, Makarska, Metković, Nova Gradiška, Omiš, Osijek, Poreč, Požega, Pula, Rijeka, Samobor, Sisak, Slavonski Brod, Split, Šibenik, Trogir, Umag, Varaždin, Velika Gorica, Vinkovci, Virovitica, Vrbovec, Vukovar, Zadar, Zabok, Zagreb, Zaprešić. Točne lokacije bdjenja možete naći na lokacije, a više informacija o svakom gradu uključenom u bdjenje nađite na njegovoj Facebook stranici.

Ciljevi i nade inicijative „40 dana za život“ u Hrvatskoj su proširiti molitvenu prisutnost ispred svih bolnica, domova zdravlja i klinika kako bi molitelji bili posljednji znak nade i prvi znak ljubavi za sve one trudnice koje razmišljaju o pobačaju, a koje smatraju da nemaju drugog izbora. Inicijativa „40 dana za život“ je upravo taj drugi izbor – pravi izbor. Vjerujemo da ćemo molitvom i postom, miroljubivim bdjenjem i osvješćivanjem lokalne zajednice doprinijeti konačnom kraju pobačaja i procvatu kulture života.

 

Plodovi Inicijative u svijetu

  • preko 20 000 spašenih života od smrti pobačaja za koje se zna
  • milijun sudionika
  • 64 zemlje
  • 1000 gradova sudionika
  • 251 liječnika i radnika dalo otkaz (koji su vršili pobačaje)
  • 145 klinika za pobačaje zatvoreno

Nakon pokretanja inicijative „40 dana za život“ u Zagrebu, uvidjelo se kako postoji velika potreba za pokretanjem krovne pro-life udruge unutar koje bi mogla djelovati sama Inicijativa, ali i drugi potencijalni programi te se je tako razvila udruga Hrvatska za Život. U udruzi postoje razni programi kao što su Oprostom oslobođene, Iscjeljenje očeva srca, Prava ljubav čeka, Vikendi Srca Marijina, projekti Muževni budite, Krunicom za pobjedu kulture života i Utrka za život, otvaranje savjetovališta pod nazivom Centar za život diljem Hrvatske (trenutno su centri otvoreni u Zagrebu, Splitu, Zadru, Križevcima i Vukovaru) te Tim za trudnice Nisi sama“.