Pozivamo vas da duhovno posvojite dijete i spasite mu život. U nastavku saznajte kako moliti…

Duhovno posvojenje molitvena je obveza koja se može zavjetovati, privatno ili javno, s nakanom spašavanja začetog života u opasnosti. Kroz devet mjeseci molitvom i žrtvom molitelj prati dijete, poznato samo Bogu, kao i njegove roditelje, a osobito majku, te mu time pomaže da se sigurno rodi. Nijedno zlo ne ostaje nekažnjeno – snagom molitve i žrtve uistinu ga možeš spriječiti!

Ovo može biti tvoja ponizna i iskrena molitva za djetešce u opasnosti pobačaja kojemu su roditelji nakanili bolnu smrt, zbog nepoznavanja veličine zla kojeg čine, zbog prividno nužnih, često sebičnih razloga, potaknuti silama zla koje vladaju ovim mračnim svijetom (usp. Ef 6,12), zbog časovite koristi koju donosi grijeh, a koja udaljuje iz naroda Božjega one koji to čine (usp. Heb 11,25).

Znaj da Bog želi i raduje se svakom djetetu; ono je Njegovo! Tvoja molitva i žrtva, kao znak tvoje ljubavi prema Životvorcu i životu, zaista mogu biti izlaz, pomoć i snaga potrebna za spas nerođenog stvorenja Božjeg, koje ima dušu i od začeća je ljudska osoba, kojoj Otac nebeski želi podariti Sebe i život vječni! Ako hoćeš, možeš se uključiti u borbu za život!

 

Kako moliti:

  • moliš punih 9 mjeseci, koliko je dijete koje posvajaš pod srcem majke koja ga ne želi, a koju također pratiš molitvom
  • moliš samo za jedno dijete, čiju narodnost spol, ime i roditelje, zna samo Gospodin
  • ispuštanje molitve, dulje od dva tjedna, zahtijeva obnovu zavjeta; potpuno prezreti zavjet dan Bogu je grijeh
  • budi ustrajan u vjeri da će Milosrdan Bog spasiti to dijete i blagosloviti tebe
  • također prikazuje ovu nakanu tijekom svetih misa i postom

 

Molitva zavjetovanja

(samo na početku posvojenja):

Presveta djevice, Bogorodice Marijo, svi anđeli i sveti u želji da pomognem obranu nerođenih, ja (ime), čvrsto odlučujem da ću od dana _____ do _____, duhovno posvojiti jedno dijete, čije ime samo Bog zna, tako što ću kroz ovih devet mjeseci svakoga dana moliti za spas njegovog života, kao i za ispravan život roditelja i djeteta nakon rođenja. Amen.

 

Svakodnevno moli sljedeću molitvu:

Gospodine Isuse, zagovorom tvoje majke Marije, koja te s ljubavlju rodila i svetog Josipa, muža žive vjere i predanja, koji se brinuo o tebi nakon poroda, molim te za to nerođeno dijete koje sam duhovnim putem posvojio/la, a koje se nalazi u opasnosti ubojstva pobačajem. Molim te, udijeli njegovim roditeljima ljubavi i hrabrosti da svojem djetetu sačuvaju život, kojeg si mu ti odredio. Amen.

 

Svojoj molitvi dodaj deseticu krunice, a Bogu osobito prikazuj svoje kušnje, trpljenja, starost i bolest!

Tko god primi dijete u moje ime prima mene i onoga koji me poslao! Ova tvoja velikodušna molitva djetetu kojemu postaješ ‘duhovni skrbnik’ donosi život, a tebe oplemenjuje, produbljuje tvoj odnos s Bogom, otkriva ti duboki smisao žrtve, a uzrokuje i obnovu tvog obiteljskog, kršćanskog, poslovnog života, poštivanje i sloge!

VJERUJ I NE BRINI! Uskrsli Isus pobijedio je Sotonu, smrt, bolest i grijeh; liječi rane učinjene pobačajem, dovodi majke do obraćenja i vjere, čini ih odgovornima, donosi mir i spasenje, daje ti svoga Duha Svetoga i vodi te u svoje kraljevstvo!

Ova molitvena inicijativa dio je promicanja duhovnog posvojenja za Hrvatsku koje vodi pater Marko Kornelije Glogović.