Na Cvjetnicu, 10. travnja 2022., završila je korizmena kampanja inicijative „40 dana za život“. Bila je to već 17. kampanja u Hrvatskoj, okupila je više od 2000 sudionika na bdjenjima ispred bolnica, a bila je posvećena bakama i djedovima, sve pod zagovorom sv. Ane i sv. Joakima.

„Sigurno najveća vijest ove kampanje jest šest dječjih srdaca koja kucaju zahvaljujući molitvama, bdjenjima i radu Inicijative! Šest majki odustalo je od pobačaja i odlučile su roditi svoju djecu“, rekla nam je Petra Milković, izvršna direktorica Inicijative.

Uz spašene dječje živote, i kroz ovu kampanju bilježe se mnogi drugi plodovi. Mnoga svjedočanstva molitelja ispred bolnica i domova zdravlja, zatim pozivi i razgovori s majkama i očevima koji nose rane spontanog pobačaja, održane još jedne duhovne vježbe „Oprostom oslobođene“ za žene koje nose rane pobačaja, svečani pokornički križni putevi za nerođene ulicama gradova i još mnogo toga.

„Križni putevi održali su se u 15-ak gradova sudionika ove kampanje, a okupili su mnoge vjernike, i to ne samo one koji dolaze na bdjenje ispred bolnica i domova zdravlja. Samo križni put koji se kretao centrom grada Zagreba okupio je između 500 i 700 sudionika. Posebno je bilo vidjeti ljude koji su susreli procesiju koja je išla za križem i spontano se priključili“, kaže Ante Čaljkušić, predsjednik Inicijative.

Sam početak kampanje obilježila su dva iznenađenja iz Istre, jer su se u kampanju u zadnjim trenutcima pred početak uključili i novi gradovi – Buzet i Rovinj, tako da se kampanja održala u 37 hrvatskih gradova na 39 mjesta bdjenja.

Ova je korizmena kampanja uz Božju pomoć bila izuzetno uspješna, a iz udruge „Hrvatska za Život“ pod kojom djeluje Inicijativa, najavljuju nove zanimljive događaje kroz cijeli svibanj i lipanj. Uskoro opširnije i o tim događajima.