U utorak, 22. rujna 2020., održana je 2. marijanska procesija u čast Bezgrešnom srcu Marijinu u Zagrebu. Od Kamenitih vrata do bazilike Presvetog Srca Isusova u procesiji je hodalo i molilo oko 600 vjernika.

Ispred povorke bilo je raspelo, zatim vjernici, onda nosači kipa Gospe Fatimske, a ove godine u procesiji je bio i bijeli križ, prepoznatljiv znak udruge „Betlehem“. Uvodnu molitvu predvodio je vlč. Damir Ocvirk, župnik Župe sv. Josipa s Trešnjevke, a 30 pjevača okupljenih iz raznih klapa pjevalo je Gospinu krunicu, sa zazivom „koji neka spasi nerođene“.

„Zahvalni smo što se i ove godine tako velik broj vjernika odvažio na ovaj način posvjedočiti svoju vjeru. Stavljamo se potpuno pod zaštitu Bezgrešnog Srca Marijina jer znamo da će Njezino srce trijumfirati“, rekao je Ante Čaljkušić, predsjednik udruge „Hrvatska za Život“.

Osim u Zagrebu, procesije i svečana otvorenja jesesnke kampanje su jučer održani i u Bjelovaru, Labinu, Koprivnici, Križevcima, Rijeci i Zaboku.

Procesija Gospi u čast održat će se u ukupno 16 gradova u kojima se održava i inicijativa „40 dana za život“.

Ove jeseni kampanja će se održati u 35 hrvatskih gradova od 23. rujna do 1. studenog.

Tema jesenske kampanje je iscjeljenje očeva srca, s geslom „Nisam li ti zapovjedio: odvaži se i budi hrabar?“ (Jš 1, 8-9).

„Svjedoci smo, kroz dugogodišnji pro-life rad, da puno očeva nosi ranu spontanog ili izabranog pobačaja, a i da se mnogo namjernih pobačaja ne bi dogodilo da se otac djeteta zauzeo za svoje dijete i stao uz majku djeteta. Stoga želimo kroz tribine i predavanja tijekom ove kampanje, osvijestiti javnost o ljepoti i važnosti očinstva, a također pozvati očeve koji nose ranu pobačaja da nam se jave, kao i da se prijave za program Iscjeljenje očeva srca koji će se po prvi put održati u Ludbregu, od 15. do 18. listopada.”, rekla je Petra Milković, izvršna direktorica Inicijative.

Ovdje se nalazi poveznica za prijavu za program Iscjeljenje očeva srcahttps://forms.gle/PSh67snkyegUbaxB8.

Zaključno je Ante Čaljkušić pozvao na bdjenje pred bolnicama i domovima zdravlja za prestanak pobačaja: „I ovim putem pozivamo sve one koji vole život da dođu na mjesta bdjenja u svom gradu i spase život tamo gdje žive.”

Više informacija o mjestima bdjenja te ostale informacije o Inicijativi možete potražiti ovdje: https://40danazazivot.com/.

Evo i nekoliko fotografija sa zagrebačke Marijanske procesije.