VELIČANSTVENO! Tako bi se moglo reći za ono što se jučer, prvog dana jesenske kampanje, događalo na ulicama naših gradova! Veličanstvena procesija u Zagrebu, Šibeniku, Kninu, Splitu… Zahvala Majci Mariji na svemu što nam je dala – a dala nam je Isusa Krista, Život sam!

Pjevana krunica odjekivala je ulicama grada Zagreba u nepreglednoj koloni ljudi, vjernika, koji su željeli odati počast Blaženoj Djevici Mariji i njezinom Bezgrješnom Srcu.
Na čelu s raspelom i kipom Gospe Fatimske, kolona se kretala od Kamenitih vrata do bazilike Presvetog Srca Isusova, gdje je održana svečana sveta misa. Nakon svete mise uslijedio je i koncert “Zagreb Mariji”. Toliko osmijeha, zagrljaja, pjesme, radosti i molitve, nikoga nisu ostavili ravnodušnim. Naša Nebeska Majka bila je u srcu svakog sudionika procesije, a vjerujemo da je dotaknula i sve one koje smo putem susretali.

Marijanska procesija u Zagrebu

Veličanstveno je bilo i u Šibeniku. Jesenska kampanja je otvorena “Marijanskom procesijom za život u čast Bezgrješnom Srcu Marijinu”. Okupljeni molitelji su u procesiji od šibenske bolnice moleći krunicu krenuli prema crkvi Presvetog Srca Isusova na Badekinu gdje su sudjelovali na misnom slavlju koje je predvodio župnik don Tomislav Puljić. Uvodnu molitvu predvodio je fra Ivan Penava, a bili su prisutni i fra Lazar Perica i fra Ante Bešlić.

Marijanska procesija u Šibeniku

Uz svijeće, molitvu i pjesmu, jučer je održana i procesija “Knin Mariji” ulicama grada Knina. Molitelji, sudionici Inicijative, vjernici, okupili su se ispred kninske bolnice, i bez obzira na kišu koja je u nekim trenucima padala, u procesiji došli do crkve Gospe Velikog Hrvatskog Krsnog Zavjeta. Bilo je predivno!

Marijanska procesija u Kninu

Danas će se, 26. rujna, Marijanska procesija održati u gradu Gospiću, a 29. rujna, zadnja procesija, u Slavonskom Brodu.

Započelo je i bdjenje u 33 hrvatska grada. Predivno iznenađenje u Zaprešiću, Trogiru, Poreču i Vrbovcu – novim gradovima sudionicima, gdje su, uz Božju pomoć, otpočela bdjenja i to s velikim brojem sudionika!