Hrvatsku su predstavili Ante Čaljkušić, predsjednik za Hrvatsku, i Krunoslav Puškar, regionalni koordinator.

Cilj je konferencije bio povezati voditelje diljem svijeta i dati im nove alate za daljnje širenje Inicijative i spašavanje još većeg broja djece od pobačaja. Nakon uvodnog govora predsjednika Shawna Carneya, svjedočanstvima i rezultatima iz Hrvatske prisutne je oduševio Ante Čaljkušić. Istaknuo je sudjelovanje tisuće mladih, značajno smanjenje broja pobačaja, međunarodnu konferenciju “Život, dakle, biraj” i širenje Inicijative Europom. Pred okupljenima je predsjedniku Carneyu poklonio dokumentarni film “40 dana…”.

Upravo je film bio razlog prethodnog dolaska u grad Pittsburgh gdje je hrvatskome dvojcu lokalni tim Inicijative na čelu s voditeljicom Nikki Bruni omogućio 5 svečanih prikazivanja. Također, posjetili su i mjesto molitve pred klinikom za pobačaje Planned Parenthood u centru Pittsburgha. Vjeruju da će se i ova klinika zatvoriti kao što se zatvorila i klinika u studentskome gradu College Stationu (pokraj Houstona) koju su također posjetili sudionici konferencije. Nakon raspada i odlaska zloglasnog Planned Parenthooda, zgradu su kupili pro-life aktivisti. Danas je to Centar za život i glavni ured Inicijative. Upravo je na tome mjestu 2004. godine pokrenuta prvo povijesno bdjenje 40 dana za život. Nije li to simbolično?

Ante i Kruno uputili su se za južnoameričku Kolumbiju gdje će uz prikazivanje filma voditi pro-life radionice i upoznati spašenu djecu i njihove majke.