Dana 1. veljače biskup bjelovarsko-križevački mons. Vjekoslav Huzjak susreo se s nacionalnim voditeljem inicijative “40 dana za život”, Antom Čaljkušićem i dvojicom predstavnika grada Bjelovara, voditeljem Željkom Manjkasem te Zlatkom Haramincem.
Osim o spašenim životima u gradu Bjelovaru, predstavnici inicijative obavijestili su biskupa Huzjaka o novome projektu udruge “Hrvatska za Život” pod kojom inicijativa djeluje. Prošle godine u Vukovaru pokrenut je program isjceljenja rana pobačaja utemeljen na bilbijskim studijama koji se sada širi u nekoliko hrvatskih gradova. Program “Oprostom oslobođene” iscjeljuje rane od post-abortivnog sindorma koji nastaje uslijed iskustva namjernog ili spontanog pobačaja.
Udruga će između ostaloga održavati i mjesečne susrete u jednoj kući u okolici Karlovca za roditelje koji ne mogu imati djecu te duhovne vježbe za sudionike inicijative.
Otac biskup dao je potporu inicijativi naglasivši pri tome snažnu djelotvornost molitve i ljepotu prisutnosti među onima koji se nalaze u problemima, u muci, u teškim životnim situacijama. Mons. Huzjak pohvalio je narav i otvorenost inicijative prema drugim vjeroispovijestima.
Nacionalni voditelj Čaljkušić najavio je novu kampanju koja kreće 1. ožujka pod geslom “Muževi, ljubite svoje žene” i bit će posvećena osvješćivanju muškaraca o njihovoj važnoj ulozi u braku i obitelji te svetosti na koju su pozvani živjeti.