U ime uzoritog kardinala Josipa Bozanića prečasni gospodin mr. Marko Kovač (biskupski vikar za vjernike laike i moderator Nadbiskupskog duhovnog stola u Zagrebu) i velečasni gospodin mr. Mladen Škvorc (vicekancelar NDS-a) primili su dana 9. veljače gospodina Antu Čaljkušića, nacionalnog voditelja inicijative „40 dana za život“ i međunarodnog koordinatora inicijative „40 dana za život“ gospodina Roberta Colquhouna koji je ovih dana bio u Hrvatskoj radi podizanja inicijative na višu razinu.

Colquhoun je govorio je o plodovima i rezultatima inicijative u svijetu, Europi i Hrvatskoj, konkretnom pomaganju trudnicama i ženama s postabortivnim sindromom te naglasio važnost hrvatskih vjernika za europske koji su inspirirani Hrvatskom pokrenuli inicijativu u svojim zemljama. „U Hrvatskoj je svjetlo koje se širi Europom“.

Gospodin Čaljkušić je od mnoge spašene djece posebno istaknuo slučaj žene koja je pred samo koji dan posvjedočila kako je prije dvije godine išla u bolnicu Sestara Milosrdnica (Zagreb) da se raspita za pobačaj svoga djeteta. Ugledavši molitelje i miroljubivi transparent s pro-life porukom, odlučila se za život, sa suzama u očima. Rodila je djevojčicu a nedugo zatim i sina.

Mr. Marko Kovač i mr. Mladen Škvorc pozdravili su i brigu inicijative prema muškarcima, očevima djece. Dirnula ih je istinita priča o ocu koji je sa svojom obitelji odbacio majku svoga djeteta prisiljavajući je na pobačaj, ostaviviši je na ulici bez krova nad glavom. Članovi „40 dana za život“ su reagirali i pomogli majci u svemu i bili u kontaktu s ocem. Nakon određenog vremena partner ju je potražio i iskreno zamolio za oprost. Rodila je kćer, pomirili su se i vjenčali.

Nova kampanja kreće 1. ožujka pod geslom “Muževi, ljubite svoje žene” i bit će posvećena osvješćivanju muškaraca o njihovoj važnoj ulozi u braku i obitelji te svetosti na koju su pozvani živjeti: „Muževi, ljubite svoje žene kao što je Krist ljubio Crkvu.“ (Ef 5, 25).