Don Damir Stojić napisao je sljedeći komentar za pro-life knjigu „40 dana za život“ prevedenu na hrvatski jezik: „Ova je knjiga hrana za one koji brane život i nerođene. Nevjerojatna svjedočanstva su dokaz da molitva može nadvladati bilo koje zlo. Ako se pitate što možete učiniti da štitite život, ova je knjiga upravo za vas.“

Pokretači inicijative amerikanci David Bereit i Shawn Carney (gore na slici s Antom Čaljkušićem) autori su knjige koja je nevjerojatnim svjedočanstvima dirnula mnoge i postala jedna od najprodavanijih pro-life knjiga u SAD-u. „Upravo nam je ovakva knjiga bila potrebna“, napisao je pater Marko Glogović ističući da je knjiga došla kao „silno potrebno ohrabrenje i dobrodošlo rasvjetljenje“ u mnogim stvarnostima ljudskih mukotrpnih ali blagoslovljenih nastojanja da svijet upozna dar i čudo života.

Promocija knjige održat će se 24. rujna u zagrebačkoj Kinoteci (Kordunska 1) s početkom u 20h. 

Uz don Damira Stojića, Antu Čaljkušića i pjesme slavljeničkog tima 40 dana za život organizatori su pripremili bogat program te bonus program s vrijednim nagradama za sretne dobitnike. Slavlje će se nastaviti kasnije uz hranu i piće te druženje s dizajnerima i prevoditeljima knjige.

Također, knjiga će se istoga dana predstaviti i u Križevcima u 20h u ckrvi sv. Ane. Tijekom kampanje, promocije će se održati i u svim ostalim gradovima sudionicima inicijative.